Go Back   Wireless and Wifi Forums > Wireless Networks (Wifi) > Network Troubleshooting
Register FAQ Forum Rules Members List Calendar Search Today's Posts Advertise Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12-28-2009, 08:21 PM
Junior Member
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Default Notebook with Atheros Wireless & WinXP will not connect to hub with WPA


If anyone can help I'd be more grateful than you could imagine!! 12 months ago I purchased an Asus laptop for my Mum, with Vista Business / XP Pro Downgrade. After downgrading to XP Pro I found that it was not possible to connect to any external servers - no website in IE/Opera/Firefox, no mail servers, cannot even ping/tracert to any external hosts.

I am able to wirelessly connect and stay connected to my Netgear router and receive an IP address (e.g. without problem. The Windows XP Zero Wireless Utility reports that the connection is without any problems. I am able to ping my router @ with 100% response @ 1-2 ms, and can login to the router config page at the same IP.

Further info:
1) Other devices function okay on the same router
2) If I turn off wireless security (i.e. turn off WPA/WPA2) I CAN access websites, and external hosts etc!
3) Sometimes, even with WPA2 on, I get 25-50% ping response from some external hosts, e.g. google.com, and can partially load some webpages, but very slowly and never completely. This 'flicker' of connectivity tends to happen within the first 15 seconds of a wireless connection to the router being established. It then stop completely, with no returns for pings.

Anyone suggestions/further questions very welcome!!!

All the best,

Reply With Quote

« Belkin 802.11g v.2 wireless adapter to Netgear DG834G v.3 HELP NEEDED!!! | Wifi disconnecting »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re: Wireless Router Can't See Wireless Device ohaya alt.internet.wireless 4 08-05-2009 04:40 AM
Re: Wireless Router Can't See Wireless Device Jeff Liebermann alt.internet.wireless 2 08-03-2009 04:31 PM
1st PC build bryant.rossiter@gmail.com alt.comp.hardware 28 09-09-2006 10:04 PM
How to connect wireless router to wireless router? Othello alt.internet.wireless 2 09-17-2005 06:20 PM
Hacking attempt? MoNk Wireless Networking Discussion 1 05-11-2005 10:21 AM

All times are GMT. The time now is 04:22 AM.

Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2