Go Back   Wireless and Wifi Forums > Wireless Networks (Wifi) > Wireless Networking Discussion
Register FAQ Forum Rules Members List Calendar Search Today's Posts Advertise Mark Forums Read

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02-08-2008, 04:21 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
Default AP issue with Senao

Dear All,

I have a remote office (2 KM) away from my headquarter. They have both Senao Long Range Multi Client Bridge/Ap, with 24Grid Antenna. They both used to work really well for months at ~80 Quality and 11Mbps transmission rate!
One day the internet speed at my office dropped from 3 Mbps to 256kbps, I tried to play with it and change some configuration bu that didn't help.
I order my blacksmith to create a 6m tower to have better line of site (which is by default good), but that didn't help!
The transmission rate varies between 11Mbps and 1Mbps and keep changing!
I made sure that the antenna are pointing each other! but still no luck.
Today I change my other end with a flat Antenna, but that didn't help as well!
I am not sure what is going on, and what should I get to return that link as good as it used to be!
Now I discovered that if the link is at 11Mbps (no activity on the line), but once I do any activity the transmission rate drops! What does that mean!!! what the Antenna/AP is trying to tell me? How I can fix this?

Thanks,
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-05-2008, 02:04 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 314
Default

You might have noise on the channel I would check with a spectrum analyzer liek the wi-spy 2.4x
Keenan Systems Wireless Store Featuring Engenius
you can attached a directional antenna and see what channels are clear between the link.

If the 2.4 is crowded you might have to go to 5.8 and use something like the
600mW EnGenius eoc-8610s ext abg unit

Keenan Systems Wireless Store Featuring Engenius
Reply With Quote
Reply


« Connecting Two Homes ~300-yds apart via WiFi | Optimum SNR and Sensitivity - which one? »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The ISO 27000 Newsletter: Issue 15 Released Sue Thomas comp.security.misc 0 08-03-2007 04:39 PM
Wireless Issue Harvey Gratt alt.internet.wireless 8 03-26-2007 02:21 AM
please help: Senao card hell dnbsoldier00 Hardware Discussion 0 12-09-2006 10:44 PM
Senao 2611CB3 PLUS (Deluxe) issue - not working properly andy_ducu Network Troubleshooting 0 10-05-2006 10:09 AM


All times are GMT. The time now is 12:07 AM.



Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45